Koken uit de voorraad: kikkererwtpannenkoekjes

Laatst las ik in de krant een berichtje dat AH to Go en andere food-gemakszaken het steeds beter doen. Mensen kiezen er vaker voor heel kort van tevoren te bedenken wat ze gaan eten, en het dan liefst zo kant en klaar mogelijk in huis te halen. De weekboodschappen worden steeds minder gedaan, omdat mensen minder vooruit plannen, en minder voorraden in huis hebben. Je snapt: dat is bij ons bepaald niet het geval! Sinds ongeveer een jaar sla ik een groot deel van mijn houdbare spullen, zoals gedroogde peulvruchten, rijst en andere granen, meelsoorten, rozijnen en ander gedroogd fruit, maar ook thee en broodbeleg voor de kinderen eens in de drie maanden groot in bij de bio-groothandel. Het is telkens weer een feestelijk moment als de dozen met mijn bestelling dan worden thuisbezorgd en ik alles in mijn geweldige en onwaarschijnlijk grote keukenkast kan opbergen. Vanavond kookte ik dit gerechtje uit de voorraad.

wat heb je nodig: 150 gram kikkerwtmeel, 1 theelepel van elk: paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, 3 theelepels bakpoeder, snuf zout, 300 ml karnemelk, 3 eieren, boter of olie om in te bakken

wat ga je doen: meng alle droge ingrediënten goed door elkaar, klop de eieren los en roer ze door het meel, giet dan langzaam de karnemelk bij het deegje en roer tot een dikkig beslag ontstaat. Laat minimaal een half uur staan, maar dat kan gerust ook een paar uur.

Verhit de boter of olie in de pan en doe steeds een paar kleine schepjes (van een grote eetlepel) in de pan, laat even bakken en keer dan om. Bak zo ongeveer 16 pannekoekjes.

Hierbij eet je yoghurt met peterselie en verse munt, waar je kikkererwten doorheen roert,  en wat je verder in huis hebt. Zo lag er bij ons nog een avocado op de schaal, en ik maakte een salade met tomaat en feta.

Eén gedachte over “Koken uit de voorraad: kikkererwtpannenkoekjes”

  1. Waar heb je toch dat toch geleerd? Prima, uit de voorraad eten. Weekboodschappen doen wij nog steeds hoor! En op de fiets. En..regeren is vooruitzien. Suc6 met schrijven en koken.
    HB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *